צור עמנו קשר 
  • השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה

פנייתך נקלטה ותטופל בהקדם.

תודה שפנית אלינו.

ajax loader

אחד המרכיבים הקריטיים באירוע, הוא האוכל המוגש בו. כיצד תוכלו אתם כבעלי אולמות וגני אירועים, לייצר  מצד אחד חוויה אנינת טעם לאורחים ולחתני האירוע, ומהצד שני למקסם את הרווחים שלכם בצורה חכמה?  קבלו מ"תנובה שף" חמש המלצות משתלמות במיוחד

 

1. התחילו להשתמש בנתחים מקוצבים המגיעים באריזות קטנות ובמשקלים קבועים - היתרון הגדול: חוסכים באופן משמעותי זמן עבודה יקר של קיצוב. מעבר לכך, מתקבל הרבה פחות פחת מיותר, אין צורך בהפשרה של ארגזים שלמים (אלא רק הפשרת הנדרש) ונוצרות מנות בגודל אחיד ובעלות מנה קבועה.

 

2. השתמשו בנתחים זולים יחסית כמו חזה בקר, צלעות ואסאדו לאורך כל התפריט - בקבלת הפנים ניתן לשלב מנה טרנדית ומתוחכמת כמו לחמניות באן מאודות במילוי של תבשיל צלעות בקר בניחוח אסייתי, המוגשות בעמדות פריסה פרונטליות. ניתן  לפרוס חזה בקר צלוי ברוטב מייפל וברביקיו, צלעות בקר בציר בקר וירקות שורש או אסאדו בצלייה איטית. כמנות ביניים, ניתן לשלב בשר צלעות בקר וגם אסאדו (נתחים אלו הופכים לנימוחים במיוחד בצלייה ארוכה) במאפים המקובלים כגון  עלי סיגר, קדאיף או טורטיה. עבור המנות העיקריות, רצוי לשלב את הנתחים הללו במנות "דואט" עם נתחים יקרים יותר כמו אנטריקוט. בצורה כזאת, תצליחו לייצר עניין וגיוון במנה. כך תצילו לרצות הן את  הסועד והן את בעל השמחה כשבמקביל  אתם מצליחים לשמור על עלויות ריאליות לכל מנה.

 

3. הפחיתו בכמות האוכל באירוע - לא מדובר בהפחתה דרסטית, כמובן, אולם אין לשכוח  שגם לאורחים יש כיום מודעות גדולה והם נזהרים בכמויות האוכל שהם אוכלים לאורך הערב. אם ניקח כדוגמה מנות דגים, נראה שכיום נהוג להגיש כמנת ביניים דגים במשקל 140-180 גרם. נסו להוריד את משקל הנתח ל-100 עד 120 גרם, חלקו אותו לשני נתחים, הוסיפו ירק חלוט ורוטב קל ומורגש (כמו ויניגרט לימון, שום וכוסברה) וכמובן הגישו בצלחת מתאימה (עמוקה, ובקוטר מקסימלי של 18 ס"מ)- כך תגיעו לפתרון מוצלח המשלב מנה זולה וקלילה יותר יחד עם נראות מעודכנת ומזמינה.

 

4. הלקוח רוצה תפריט ''מפוצץ''? גבו בהתאם - קורה לא פעם שאין התאמה בין התפריט שנמכר ללקוח לבין המחיר שנגבה בעדו. מצד אחד, אתם מעוניינים להעניק ללקוח את החוויה הטובה ביותר בעלות המשתלמת ביותר עבורו, אולם מאידך אתם צריכים לשמור גם על העלויות שלכם. על כן, חשוב להתאים את רמת חומרי הגלם ואת כמות המשאבים המושקעת בהכנת התפריט- למחיר המוצע ללקוח על מנת שתהיה לכך הצדקה פיננסית. הדבר נכון גם במקרים הפוכים: כאשר גובים מחירים גבוהים, יש להרים בהתאם את רמת חומרי הגלם ובמיוחד את רמת הביצוע שלהם.

 

5. הוסיפו ירקות חלוטים לתפריט - שיטת הכנה זו מהירה יותר, ולכן תחסוך לכם זמן עבודה יקר. בנוסף, בשל המודעות הבריאותית ההולכת וגוברת, אורחים רבים אף יעדיפו מנות המשלבות ירקות חלוטים השומרים על הערכים התזונתיים הגבוהים שלהם.

 

להמלצות נוספות ומענה לשאלות אחרות, צוות השפים של "תנובה שף" ישמח לעמוד לרשותכם. >>

 

מקסום הפוטנציאל - המלצות ייעודיות לאולמות וגני אירועים